Mai 30, 2023, 23:52

Iohannis s-a întâlnit în Germania cu duşmanul lui Merkel, cel mai nou prieten al lui Putin

Zimbio.com

Klaus Iohannis şi premierul Bavariei au discutat la Munchen despre cea mai arzătoare problemă a Germaniei, cea a refugiaţilor, având chiar idei comune în anumite capitole. România a reiterat în faţa unuia dintre cei mai mari critici ai politicii migraţioniste a lui Merkel, poziţia fermă de a nu accepta cotele de imigranţi până nu vor fi clar reglementate.

„Am reiterat cu această ocazie opinia noastră: Noi dorim să fim solidari, parte din soluţie, şi nu dorim să complicăm problema. Pe de altă parte, am reiterat că este foarte importantă consolidarea graniţelor externe ale UE şi este foarte important ca acest flux de imigranţi să fie mult mai bine reglementat”, a spus şeful statului.

România a respins de mai multe ori până acum prin vocea preşedintelui Iohannis sistemul de cote impus ţărilor europene, criticând Bruxelles-ul pentru această iniţiativă. Ba chiar a cerut ca refugiaţii să fie distribuiţi doar în urma negocierilor directe cu ţările în cauză.

În urmă cu doar trei zile Horst Seehofer a criticat-o pe Angela Merkel, numind-o „liderul dezordinii” şi denunţând modul în care şeful Guvernului federal a gestionat criza imigraţiei. Seehofer a criticat de multe ori modul în care cancelarul Angela Merkel a gestionat criza refugiaţilor, denunţând inclusiv infracţiunile atribuite solicitanţilor de azil.

Bavaria este locul prin care intră în Germania migranţii care sosesc pe ruta din Balcani, iar landul a fost afectat cel mai grav de acest aflux. Guvernul bavarez a denunţat o povară de nesuportat, iar fostul aliat al lui Merkel, premierul landului, s-a transformat în cel mai mare adversar al acesteia.

Premierul bavarez a stârnit controveste în Germania după ce duminica trecută a fost într-o vizită la Moscova, unde a fost primit de către preşedintele rus Vladimir Putin, în pofida unor avertismente ale politicienilor germani.

„Seehofer s-a poziţionat în mod clar împotriva cancelarului în dezbaterea pe tema refugiaţilor. Eu sper să nu se ducă în această vizită. Dar dacă se duce, este necesar să-i avertizeze pe ruşi că trebuie să înceteze falsificarea hibridă a unor informaţii şi finanţarea sub acoperire a reţelelor radicale de extremă-dreapta”, spunea „, a declarat Roderich Kiesewetter, un purtător de cuvânt pentru Politică Externă al grupului conservatorilor lui Merkel din Parlament.

Politicianul din Bavaria a dovedit că nu a înțeles semnele prezentului în relația cu Rusia lui Putin, scriau jurnaliştii de la Deutsche Welle, acuzându-l pe Seehofer că are în continuare impresia că problemele din Ucraina”ar fi doar o neînțelegere și că, dacă am vrea, am putea reveni rapid la acel „business as usual” în care firmele bavareze ar obține o grămadă de comenzi și de profituri din Rusia”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares