Feb 3, 2023, 09:21

Iohannis: Să nu fim naivi, criza din grecia va afecta pe toată lumea

kwi

Preşedintele Klaus Iohannis spune că, dacă criza din Grecia va continua, vor fi afectate şi România, şi Uniunea Europeană, şi NATO, adăugând că nu crede că „cineva este atât de naiv încât să creadă că ieşirea Greciei din zona euro nu ar afecta pe toată lumea”.

„În ceea ce priveşte Grecia, nu trebuie să ne facem niciun fel de iluzie, dacă criza continuă şi nu se găseşte o soluţie, atunci situaţia dificilă în care va intra Grecia ne va afecta pe toţi. Şi pe noi România, şi pe noi Uniunea Europeană, şi pe noi NATO. Sigur, în grade diferite, dar nu cred că cineva este atât de naiv încât să creadă că ieşirea Greciei din zona euro, de exemplu, nu ar afecta pe toată lumea. Din acest motiv, cred că este foarte important să se caute în continuare căi pentru a atenua criza şi pentru a găsi soluţii de ieşire din criză”, a spus şeful statului la finalul întrevederii cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Faptul că în Grecia se organizează un referedum a dus la soluţia pe care o cunoaşteţi, pe termen scurt, de a aştepta rezultatele referendumului şi de a decide ulterior ce se poate face”, a adăugat Iohannis.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares