Mai 20, 2022, 05:09

Iohannis: Spațiul Schengen este nefuncțional

spatiul-schengen-890x395

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că, în momentul de faţă, spaţiul Schengen este „nefuncţional”, aşa cum a demonstrat actuala criză a imigranţilor, iar acest subiect va fi discutat în şedinţa CSAT care va avea loc joi.

Întrebat dacă actuala criză a imigranţilor a demonstrat că România a fost nedreptăţită pentru că nu i s-a permis până acum accesul în spaţiul Schengen, Iohannis a spus, citat de Mediafax, că această chestiune nu poate fi discutată „în termeni de nemeritat sau în alte categorii mai degrabă emoţionale”. Cu toate acestea, actuala criză demonstrează că spaţiul Schengen este „nefuncţional”.

Cred că putem cu toţii să constatăm că (spaţiul Schengen – n.r.) nu funcţionează de facto. Spaţiul Schengen este nefuncţional în momentul de faţă şi este o preocupare a noastră şi această chestiune va face obiectul unei discuţii în CSAT. Am inclus această chestiune pe ordinea de zi a CSAT.

Pe de altă parte, Iohannis a precizat că nu este de părere că „dosarele migraţiei şi dosarul Schengen al României trebuie amestecate

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares