Feb 4, 2023, 21:11

Iohannis: Urmăresc cu mare atenţie plagiatul lui Kovesi

iohannis-si-kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că urmăreşte „cu mare atenţie” evoluţia acuzaţiilor de plagiat aduse la adresa Laurei Codruţa Kovesi, şi demersurile făcute de Ministerul Educaţiei pentru vrificarea acestui plagiat.

„Credeți-mă că urmăresc cu mare atenție, sper că nu reveniți la interpretarea acestei sintagme, urmăresc cu mare atenție, dar nu mă simt chemat să intru în aceste detalii.”, a spus Iohannis.

Acesta a explicat că nu a apărat-o pe Kovesi, şi că i-au fost interpretate greşit declaraţiile: „Am observat şi eu că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Eu nu am spus că nu sunt indicii. Eu am spus că eu am plecat liniștit din discuţie fiindcă eu nu am avut indicii să cred că este o problemă. Alţii, dacă au, să poftească să facă sesizări, să meargă la CNATDCU, oriunde doresc, dar să meargă la instituțiile abilitate.”

Întrebat de ce a cerut celeritate în rezolvarea scandalului Kovesi, şeful Statului a spus că insistă pe acest lucru:

„Da, este foarte adevărat, și insist pe acest lucru. Fiindcă putem să observăm foarte ușor, multe persoane acuzate sau condamnate sau în orice altă fază cu dosare penale își descoperă vocația de scriitor, ca să zic așa. Și atunci este foarte important ca aceste sesizări care se fac să fie verificate cu celeritate fiindcă, se vede foarte bine, dacă ele se referă la politicieni, sunt folosite în campania electorală, sunt folosite în lupta politică, ori nu mi se pare absolut deloc normal. Lupta politică trebuie să fie pentru obiective politice, nu pentru dosare, și în acest sens a venit solicitarea mea. Dacă cineva este acuzat și se susține acuzația, să meargă în instanță, iar dacă nu, să se spună clar: „nu este adevărat” și bunul renume al persoanei să fie restabilit cât se poate de repede

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares