Dec 6, 2022, 20:08

Iohannis va merge în Piaţa Universităţii să discute cu protestatarii

iohannis zambeste nou

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va merge în Piaţă, dar nu va anunţa nici ora, nici ziua, pentru că nu vrea să facă din discuţiile cu oamenii din stradă un eveniment media.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la finalul consultărilor cu reprezentanţii societăţii civile, că a fost invitat să meargă în piaţă.

„Am primit invitaţia de a merge în piaţă. Le-am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici ziua pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment media” a declarat şeful statului.

El a mai spus că vrea să vadă ce spun oamenii simpli şi ce aşteptări au de la preşedinte.

„Am terminat prima rundă de consultări. De data aceasta consultările au avut un specific aparte, pentru că au participat reprezentanţi ai societăţii civile. Această ultimă întâlnire a fost una foarte bună. Oamenii au venit cu idei, cu concepte gândite, abordări, care pentru mine, în această etapă, sunt de un real folos. Voi prelua aceste idei şi le voi duce înspre partidele politice”, a afirmat Iohannis la finalul consultărilor cu reprezentanţii societăţii civile.

El a mai spus că toţi aşteaptă să vină în faţă politicieni noi, care nu au avut nimic de-a face cu corupţia, care nu au fost condamna?i sau urmăriţi penal.

„Toată lumea a înţeles că este mai mult decât o schimbare de guvern. Toată lumea aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multe soluţii. Am constatat că nimeni nu a venit cu o propunere de prim-ministru, ceea ce este o noutate în politica românească. Nu au venit cu idei fixe, toţi au venit cu deschidere spre soluţii care sunt aşteptate, dar şi dorite”, a adăugat preşedintele.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares