Iun 7, 2023, 15:22

Iohannis vrea demisia lui Ponta, după trimiterea premierului în judecată

iohannis-ponta1

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia lui Ponta, la doar câteva ore după ce DNA a anunţat că l-a trimis pe premier în judecată în dosarul Turceni-Rovinari.

Situaţia, după părerea mea, e din ce în ce mai problematică pentru primul-ministru, e din ce în ce mai problematică pentru Guvern şi din ce în ce mai problematică pentru PSD, dar trebuie să recunoaştem că imaginea României are foarte mult de suferit de pe urma acestei chestiuni. Sper să se analizeze situaţia cu toată răspunderea şi cei care pot veni cu soluţii să vină cu soluţii. Părerea mea nu s-a schimbat, cea mai simplă soluţie ar fi cu siguranţă cea pe care am propus-o şi în iunie, a spus Iohannis, într-o declaraţie de presă la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, a spus Iohannis în cadrul reuniunii CSAT.

Şi în luna iunie, Klaus Iohannis a făcut aceeaşi solicitare către Ponta, însă premierul spunea că nu are de gând să îşi abandoneze proiectul început în 2012.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri.

0 Comentarii

Shares