Feb 7, 2023, 17:37

Iohnnis se bucură că s-a calmat în deplasare după alegeri

carmen

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că, într-un fel, este mai bine că se află într-o vizită de stat imediat după alegerile locale, pentru a putea analiza apoi „la rece” rezultatele.

„Cred că o primă evaluare politică pot să fac. Rezultatele alegerilor au arătat că procesul democratic este solid și ireversibil în România, independent de tot felul de discuții mărunte și foarte mărunte care au fost. Cetățenii au avut posibilitatea și au ales liderii comunităților și, din acest punct de vedere, chiar dacă s-a speculat că va fi o participare extrem de mică, iată că nu a fost așa de slabă participarea, cel puțin în țară. Bucureștiul, din nefericire, a făcut un pic o excepție și bucureștenii s-au dus într-un procent foarte mic la vot, dar trebuie să vedem și de ce a fost așa. Poate partidele trebuie să vină cu oferte mai atractive, poate partidele nu au înțeles foarte bine ce doresc bucureștenii de la administrația locală”, a declarat Iohannis cu privire la alegerile locale care au avut loc duminică.

El a spus că va vorbi pe acest subiect după publicarea rezultatelor finale.

Întrebat dacă a discutat cu liberalii despre rezultatele pe care PNL le-a obținut, Iohannis a spus: „Cred că este bine, într-un fel, că am avut această vizită de stat imediat după alegeri și, până ne întâlnim cu toții, o să fim iarăși foarte calmi și o să analizăm la rece toate rezultatele”.

Președintele a adăugat că nu este rolul său să analizeze rezultatele unui partid.

Klaus Iohannis efectuează luni și marți o vizită de stat la Luxemburg.

0 Comentarii

Shares