Mar 30, 2023, 05:10

ISIS a revendicat atacul terorist din Indonezia. Patru din terorişti au fost omorâţi

jakarta

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacurile comise joi în capitala Indoneziei, Jakarta, într-un mesaj postat de agenția de presă afiliată grupării teroriste, Al-Amaq, pe o rețea socială, informează DPA, citată de Agerpres

‘Luptătorii Statului Islamic au comis atacul armat din această dimineață, vizând cetățeni străini și forțele de securitate însărcinate cu protecția acestora în capitala indoneziană’, a relatat Al-Amaq pe contul său Telegram.

Informația nu a putut fi verificată din surse independente.

Anterior, poliția locală anunțase că o grupare având legături cu organizația jihadistă Statul Islamic (SI) era suspectată de comiterea multiplelor atacuri care s-au soldat joi cu cel puțin șapte morți, dintre care cinci atacatori, în centrul capitalei indoneziene Jakarta, și care s-au inspirat din modelul atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris.

Șapte persoane, printre care patru presupuși teroriști, au fost uciși joi într-un atac cu bombe și cu arme de foc în capitala Indoneziei, Jakarta, a anunțat poliția, transmite DPA.

Poliția indoneziană a arestat joi patru militanți suspectați de implicare în atacul cu bombe și arme de foc comis la Jakarta, transmite Reuters.

Șapte persoane, printre care patru presupuși teroriști (din care doi atacatori-kamikaze), au fost uciși joi într-un atac cu bombe și cu arme de foc în capitala Indoneziei.

Trei polițiști au fost grav răniți în atacurile comise în apropierea centrului comercial Sarinah, din centrul Jakartei, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției locale, Muhammad Iqbal, pentru postul TVOne. ‘Patru presupuși atacatori au fost uciși într-un schimb de focuri cu poliția’, a adăugat el, menționând că poliția crede că nu mai există atacatori în libertate.

Conform AFP, conducerea grupului american Starbucks a anunțat închiderea tuturor cafenelelor sale din Jakarta ‘până la noi ordine’, după atacurile care au lovit joi unul dintre localurile sale.

‘Acest magazin și toate celelalte magazine Starbucks din Jakarta vor rămâne închise, ca măsură de precauție, până la noi ordine. Urmărim îndeaproape evoluția situației’, a anunțat grupul american, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares