Mar 30, 2023, 03:58

ISIS își asumă atacul cu bombă de la consulatul Italiei din Cairo VIDEO

foto voanews.com

ISIS afirmă că se află „în spatele exploziei” care a avariat grav sediul Consulatului Italiei din capitala egipteană Cairo, relatează BBC News online, citat de Mediafax.ro. Premierul italian Matteo Renzi l-a contactat sâmbătă, după explozia de la Consulatul italian din Cairo, pe preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi şi i-a transmis că Italia susţine eforturile Egiptului în lupta împotriva terorismului, relatează The Associated Press în pagina electronică.

„Italia ştie că terorismul este o provocare imensă, care marchează profund istoria în vremurile noastre”, i-a spus Renzi lui el-Sisi sâmbătă dimineaţa, potrivit unui comunicat emis de Biroul premierului. „Nu vom lăsa Egiptul singur. Italia şi Egiptul sunt şi vor fi întotdeauna împreună în lupta împotriva terorismului”, se arată în comunicat.

Ministrul egiptean de Interne Magdy Abdel-Ghaffar a vizitat scena atacului cu bombă, în centrul capitalei egiptene. Televiziunile au transmis imagini în care ministrul apare examinând pagubele.

Ministrul italian de Exerne Paolo Gentiloni a declarat sâmbătă dimineaţa că ţara sa nu se va lăsa intimidată de explozia care a avariat clădirea consulatului.

Într-un mesaj postat pe un cont de Twitter legat de SI musulmanii sunt îndemnaţi să se ferească de locuri precum consulatul italian, desemnate drept „ţinte legitime” ale unor atacuri.

Poliţişti şi civili se află printre persoanele rănite, potrivit Ministerului egiptean al Sănătăţii.

Intrarea principală în clădire a fost distrusă aproape în întregime, geamurile au fost sparte de deflagraţie, iar imobilul a fost inundat după ce ţevile de alimentare cu apă au fost sparte.

„Italia nu se va lăsa intimidată”, a declarat ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni într-un mesaj postat pe Twitter, adăugând că nu există victime în rândul italienilor.

Premierul Matteo Renzi a discutat cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, după atac, şi a promis că cele două ţări vor lupta împreună „împotriva terorismului şi fanatismului”.

Atacul ridică întrebări cu privire la capacitatea forţelor egiptene de a asigura securitatea misiunilor diplomatice străine din ţară, notează corespondentul BBC la Cairo.

Procurorul general Hisham Barakat a fost ucis luna trecută într-un atac cu maşină-capcană în capitala egipteană. Tot în iunie, trei persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină-capcană împotriva unui comisariat de poliţie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares