Iun 7, 2023, 18:59

ISIS îşi consolidează domnia şi emite propria monedă în teritoriile pe care le controlează GALERIE FOTO

moneda

Gruparea Stat Islamic a început să emită dinarul islamic în teritoriile pe care le controlează. Un activist care locuieşte în oraşul sirian Raqqa aflat sub controlul ISIS, cunoscut pentru propaganada islamiştilor, a postat pe reţeaua de socializare Twitter, fotografii cu noua monedă care va circula în oraşele cucerite de mercenarii ISIS.

Statul Islamic a anunţat în noiembrie că va începe să pună în circulaţie propria monedă în zonele pe care le controlează, pentru a se „emancipa de sistemul economic global satanic”.

Moneda, bazată pe dinarul original folosit în timpul Califatului lui Uthman în 634, va avea şapte diviziuni: două monede de aur, trei de argint şi două de cupru. Monedele de aur vor fi imprimate cu imaginea a şapte spice de grâu, o referinţă coranică, şi o hartă a lumii. Monedele vor purta şi un mesaj în arabă: „Statul Islamic – Un califat bazat pe doctrina Profetului”.

Moneda de aur va avea valoarea de 139 de dolari.

În acest timp, militanţi islamişti din patru regiuni din Caucazul rusesc – Daghestan, Cecenia, Inguşeţia şi Kabardino-Balkaria – au jurat credinţă grupării teroriste Statul Islamic, potrivit unui mesaj audio postat online.

„Ne supunem poruncii lui Allah şi jurăm credinţă califului Ibrahim ben Awwad ben Ibrahim al-Badri al-Qureishi al-Husseini, supunere şi subordonare”, spune vocea atât în arabă, cât şi în rusă.

Un purtător de cuvânt ISIS, Abu Muhammad al-Adnani confirmă că Statul Islamic a acceptat acest jurământ de credinţă.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares