Dec 4, 2022, 17:29

ISIS revendică atentatul terorist din California

jihadisti

Gruparea Stat Islamic a spus la postul propriu de radio că autorii atacului armat de miercuri din California, soldat cu 14 morţi, erau „susţinători” ai organizaţiei, după ce FBI a anunţat oficial vineri că tratează cazul ca „act de terorism”.

„Ne rugăm la Allah să-i accepte ca martiri”, a relatat postul de radio oficial al grupării Stat Islamic, al-Bayan.

CNN notează că gruparea SI a utilizat cuvântul „susţinători”, faţă de alte cazuri când foloseşte termeni precum „cavaleri” sau „soldaţi”. Specialiştii spun că mai ales în această perioadă când este sub asediu ISIS caută să îşi atribuie orice atac. Organizaţia jihadistă îi îndeamnă mereu pe susţinătorii săi să comită atacuri, iar cuplul din California ar fi putut răspunde unui apel general vag.

Syed Farook, în vârstă de 28 de ani, şi soţia sa Tashfeen Malik, în vârstă de 27 de ani, au deschis focul miercuri în timpul unei petreceri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în statul american California, omorând 14 persoane şi rănind grav alte 20.

În cursul atacului din orăşelul californian San Bernardino, Tashfeen Malik a postat pe Facebook un mesaj de loialitate faţă de Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic.

Tashfeen Malik a postat mesajul pe un cont de Facebook înregistrat cu un pseudonim, a explicat un alt oficial, fără a oferi detalii despre evoluţia investigaţiei.

Facebook a informat ulterior că a şters mesajul deoarece încălca standardele ce interzic promovarea terorismului sau elogierea violenţei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares