Iun 7, 2023, 21:40

ISU cere ajutorul oamenilor pentru identificarea localurilor cu probleme

ISU

Faptul că multe din cluburi profită de o lacună legislativă ca să funcţioneze ca baruri sau cafenele, îi încurcă şi pe cei de la ISU, care cer ajutorul oamenilor pentru a identifica localurile care nu respectă legea şi ar trebui închise.

„În contextul tragicului eveniment petrecut în data de 30.10.2015, în sensul identificării obiectivelor care au destinație de alimentație publică (baruri, cluburi), care nu figurează în evidența Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, solicităm sprijinul tuturor cetățenilor pentru a ne informa despre existența unor astfel de clădiri/amenajări aflate pe teritoriul municipiului București și județului Ilfov. Această măsură este necesară pentru a întreprinde acțiunile specifice de verificare a îndeplinirii normelor de securitate la incendiu conform prevederilor legale.
De asemenea, așteptăm sesizări cu privire și la alte tipuri de clădiri/amenajări care ar putea pune în pericol viața cetățenilor ca urmare a nerespectării măsurilor de securitate la incendiu.
Spijinul ne este necesar pentru realizarea unui climat de siguranță cetățenilor.
Așteptăm informațiile dumneavoastră pe adresa de email a instituției contact@isubif.ro”,
potrivit unui comunicat ISU transmis în urmă cu puţin timp.

Guvernul va discuta în şedinţa de marţi modificarea legislaţiei astfel încât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să poată dispune închiderea unor cluburi, baruri sau restaurante care nu respectă normele de siguranţă şi va putea dispune amenzi de la 50.000 la 100.000 lei.

Asta după ce, în urma tragediei de la Colectiv, s-a aflat că majoritatea cluburilor din ţară fentează legea. Prefectura din Târgu Jiu, de exemplu, a anunţat că NICIUN club din oraş nu are este autorizat pentru o astfel de activitate.

Un club din Braşov a decis astăzi să îşi suspende temorar activitatea. Patronii de la Rockstadt au anunţat că vor reevalua condiţiile de siguranţă după ce au constatat că buretele de izolare fonică face parte din aceeaşi categorie de burete folosită în clubul Colectiv.

„În acest sens, vom intra în renovare pentru a înlocui întreaga suprafaţă de burete cu un material ignifug ce nu poate permite arderea. Mai mult, în club va fi montat un sistem de stingere, în conformitate cu reglementarile europene aflate în vigoare. Nu în ultimul rând, dorim să menţionăm că luăm absolut toate măsurile de prevenţie aflate în actuala legislaţie şi mai mult, instalăm şi alte măsuri pentru a fi absolut siguri că niciodată nu ne vom afla în tragica situaţie petrecută la Bucureşti”, au susţinut reprezentanţii localului din Braşov.

O măsură similară au luat mai mulţi patroni de cluburi din ţară.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares