Iun 3, 2023, 13:48

Italienii au acoperit nudurile de la Muzeul Capitolin din Roma ca să nu-l deranjeze pe preşedintele iranian

Foto DailyMail

Premierul italian Matteo Renzi a ordonat acoperirea mai multor statui nud de la Muzeul Capitolin din Roma cu ocazia vizitei lui Hassan Rouhani, preşedintele Iranului. În plus, italienii au decis să nu pună vin la mesele oficiale, Iranul fiind o republică islamică şi are legi foarte stricte privind consumul de alcool.

Printre nudurile acoperite a fost şi celebra statuie a lui Venus, motiv care a provocat furia italienilor, acuzând Guvernul că trădează istoria şi cultura de dragul intereselor economice şi pentru a face pe plac unui oaspete internaţional. Italia a încheiat ieri contracte de 17 miliarde de euro cu Iranul.

„Iranul este cea mai sigură şi mai stabilă ţară din regiune”, le-a spus preşedintele Rouhani oamenilor de afaceri italieni.

Rouhani se află în Europa într-un turneu de cinci zile menit să consolideze relaţiile economice, după implementarea acordului nuclear între Iran şi marile puteri. Următoarea ţară pe care o va vizita Rouhani este Franţa care, de moment, a refuzat să se supună aceloraşi rigori acceptate de omologii italieni.

Rouhani s-a întâlnit marţi şi cu Papa Francisc, care a cerut Iranului să coopereze cu alte ţări din Orientul Mijlociu împotriva terorismului şi traficului de arme, a precizat Vaticanul.

Rouhani i-a cerut Suveranului Pontif să se roage pentru el şi i-a făcut cadou un covor artizanal.

0 Comentarii

Shares