Feb 3, 2023, 09:15

Jeb Bush și-a lansat candidatura la președinția SUA

foto Huffingtonpost

Fostul guvernator al statului Florida Jeb Bush şi-a lansat luni candidatura la preşedinţia Statelor Unite, promiţând să „repare” un Washington „disfuncţional” în opinia sa, relatează Euronews, citat de Mediafax.

Jeb Bush, în vârstă de 62 de ani, a intrat în cursa pentru obţinerea învestiturii Partidului Republican în alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Fratele şi tatăl lui Bush au fost amândoi preşedinţi şi şi-au încheiat mandatele cu niveluri scăzute de popularitate.

În discursul pe care l-a susţinut, Jeb Bush şi-a stabilit obiective economice ambiţioase, inclusiv o creştere economică de 4% pe an.

 El a criticat bilanţul anilor în care democraţii s-au aflat la putere şi a atacat birocraţia din capitala americană.

„Nu avem nevoie de alt preşedinte care să deţină doar primul loc în rândul elitelor răsfăţate de la Washington”, a declarat el în faţa susţinătorilor din fieful său, Miami, în Florida, stat al cărui guvernator a fost timp de zece ani.

„Avem nevoie de un preşedinte pregătit să înfrunte şi să lupte împotriva acestei culturi. Iar eu voi fi acest preşedinte”, a spus el.

La şase ani după ce George W. Bush şi-a încheiat mandatul, familia Bush doreşte să se întoarcă la Casa Albă, însă altă dinastie vrea acelaşi lucru.

Hillary Clinton, care a intrat în cursa democrată de două luni, a susţinut sâmbătă, la New York, primul său discurs important de campanie, alături de soţul ei, Bill Clinton, fost preşedinte american. Fostul secretar de Stat, care se prezintă drept campioana claselor de mijloc, ar putea deveni prima preşedintă a Statelor Unite.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares