Mar 28, 2023, 01:38

Joi, zi de doliu naţional

cutremur italia

Premierul Dacian Cioloș a declarat că va propune în ședința de Guvern ca joi să fie zi de doliu național pentru românii decedați în cutremurul din Italia.

„Mâine, în ședința de Guvern, o să propun și o zi de doliu național pentru ei. (…) Foarte probabil joi o să propunem (să fie ziua de doliu național, n.r.)”, a spus Cioloș, după ce a participat la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella, și de premierul Matteo Renzi.

Prim-ministrul Dacian Cioloș, care se află marți în Italia împreună cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a precizat că ultimul român care fusese dat dispărut în urma cutremurului din Italia a fost identificat.

„Nu mai avem practic persoane dispărute, avem doar aceste persoane care încă sunt spitalizate și (…) dintre cei decedați, șapte au ajuns în țară astăzi”, a spus Cioloș.

Premierul a precizat că a discutat și cu românii din tabăra de sinistrați din zona Amatrice, cărora le-a transmis că vor fi ajutați, dacă vor dori să revină în țară.

„Am discutat și cu cei care sunt aici în acest campus. (…) Sunt un pic dezorientați, sunt familii care au rămas fără case, câteva dintre ele care au investit banii pe care i-au câștigat în ultimii ani în a-și construi aici locuințe și le-au văzut distruse în câteva ore. Își pun acum întrebări legat de ce o să facă, dacă să continue aici sau dacă să vină acasă. Le-am spus că, în măsura în care decid să vină acasă, o să-i ajutăm. (…) E un moment de cotitură pentru mulți dintre ei și (…) am vrut să (…) simtă că suntem împreună cu ei și m-am bucurat în primul rând să văd solidaritatea care s-a țesut aici, între ei, în această comunitate”, a mai afirmat Cioloș.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares