Oct 21, 2021, 15:00

Judecătorii se feresc de Ponta. Un magistrat s-a retras din dosarul premierului

SURSA: gov.ro

Judecătoarea Cristina Rotaru de la Înalta Curte de Casație și Justiție care ar fi trebuit să judece dosarul premierului Victor Ponta, a cerut ca dosarul să fie repartizat altui judecător, pe motiv de incompatibilitate.

Instanţa a aprobat solicitarea judecătoarei, iar dosarul premierului va fi acum repartizat altui magistrat.

Admite declarația de abținere, constată incompatibilitatea și stabilește că doamna judecător nu va participa la judecarea cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 3407/1/2015 al Înaltei Curți de Casație și Justiție, se arată în decizia instanței.

Victor Ponta a fost trimis joi în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ”Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

 

0 Comentarii

Shares