Iun 7, 2023, 21:59

Jurnalista maghiară, celebră după ce a fost filmată lovind refugiați, vrea să emigreze în Rusia

petra

Jurnalista ungară Petra Laszlo, filmată când punea piedică și lovea refugiați care fugeau de poliție la frontiera țării sale cu Serbia, vrea să emigreze în Rusia după ce se va încheia procesul în care este acuzată de vandalism.

Ea a explicat că soțul ei și cele două fiice ale lor sunt de acord să emigreze după cele întâmplate, având în vedere că, printre altele, nu își mai găsește un loc de muncă. „Pot spune cu toată certitudinea că viața mea este distrusă. După proces intenționăm să emigrăm”, a spus fosta operatoare de televiziune, cunoscută și pentru apropierea de partidul extremist Jobbik.

„Luăm în considerare Rusia și ne gândim să învățăm limba rusă. Este important pentru noi să plecăm din Ungaria. Vom hotărî după proces”, a declarat Laszlo, referindu-se la întreaga sa familie, într-un interviu publicat online de ziarul rus ‘Izvestia’, citat de Agerpres. Procurorii au cerut 7 ani de închisoare pentru ea, dar avocatul spune că nu poate fi condamnată la mai mult de 3 ani.

Ziarista mărturisește că a primit amenințări cu moartea și că se teme pentru viața sa. Pentru toate acestea consideră responsabilă rețeaua de socializare Facebook, împotriva căreia ar vrea să prezinte o trimitere în judecată. Ea a asigurat că s-a adresat Facebook pentru a șterge grupurile care o amenințau — amintind că unele dintre ele au pus chiar o recompensă de 20.000 de dolari pe capul ei — dar compania nu i-a șters decât pe cei care au apărat-o.

Laszlo susține că decizia sa de a pune piedică unor refugiați a fost „o reacție pentru propria apărare” după ce în direcția ei s-au năpustit sute de persoane. „Au început să mă împingă. De aceea le-am pus piedică. Ca să nu mă mai împingă. Îmi era frică. Nu am văzut că era vorba de un copil. Greșeala mea a fost că am continuat să filmez în loc să fug”, a explicat ea.

Ia în calcult să-l dea în judecată și pe sirianul căruia i-a pus piedică, Osama Abdul Mohsen, care era însoțit de fiul său de 7 ani și care a primit azil în Spania. „Și-a modificat mărturia. La început l-a acuzat pe un polițist. Acum a devenit o chestiune de onoare”, a spus Laszlo.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares