Mar 23, 2023, 04:26

Justin Trudeau, noua stea a NATO și a UE. Angela Merkel l-a invitat la o cină la lumina lumânărilor

captura twitter

În timp ce Administrația Trump este din ce în ce mai izolată de aliații din UE și NATO, după ce consilierii lui Trump au anunțat că obiectivul noului șef de la Casa Albă este destrămarea Europei iar la Washington este în plină desfășurare scandalul RussiaGate, liderii europeni îi fac curte premierului Canadei, Justin Trudeau, un foarte carismatic și popular politician progresist, militant pentru drepturile omului și pentru libertăți civile.

Canada a fost întotdeauna un aliat tăcut al europenilor în NATO, dar în ultimele săptămâni Trudeau a fost foarte prezent în viața publică la nivel global. După o întâlnire eșuată cu Trump pentru a negocia acordul Nafta, în urma căreia Canada a dat din nou asigurări că nu va schimba politica de imigrație și că va continua să promoveze drepturile civile indiferent de rasă și religie, Justin Trudeau a plecat în Europa, unde a susținut în parlamentul European un discurs istoric, pentru ca apoi să aibă la Berlin o întâlnire aclamată cu Angela Merkel.

Foarte prizată de mediul online, întâlnirea cu Merkel a devenit virală, mai ales după ce au fost publicate fotografii cu cei doi la o cină la lumina lumânărilor

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares