Noi 29, 2022, 17:08

Justiția franceză se pronunță împotriva imigranților din Calais. O parte din „junglă” va fi evacuată

pg-29-calais-2-ap

Judecătorii francezi au validat acțiunea autoritățile locale care au ordonat evacuarea zonei de sud a junglei de la Calais , chiar sub amenințarea recurgerii la forță. Chiar dacă acțiunea a fost contestată de imigranți și mai multe asociații.

„Vom continua munca angajată cu asociațiile, pentru a-i convinge pe imigranți să plece pentru a fi puși la adăpost în altă parte decât în junglă”, a spus un oficial al Prefecturii.

Autoritățile se așteaptă la relocarea a 1000 de imigranți în centre de primire de la Calais sau în alte părți din Franța. Însă conform asociațiilor, partea de sud a taberei ar găzdui dublul acestei cifre. Sau poate chiar mai mult, potrivit asociațiilor.

Guvernul vrea să reducă la 2.000 de persoane populația din această tabără, principala îngrijorare a Franței, care a fost relativ scutită de gestionarea afluxului actual din Europa de imigranți în special sirieni, irakieni sau afgani, cea mai puternică criză a refugiaților de pe continent de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Temându-se de un aflux de imigranți care ar părăsi ‘jungla’, Belgia a anunțat marți că a restabilit provizoriu controale la frontiera cu Franța.

‘Am informat Comisia Europeană despre o derogare temporară de la Schengen’, a declarat ministrul de interne Jan Jambon într-o conferință de presă, referindu-se la spațiul european de liberă circulație.

De mai multe săptămâni, autoritățile belgiene se tem de un aflux de migranți în zona portului Zeebrugge, de unde pornesc feriboturile spre Marea Britanie. Potrivit ministrului de interne, controalele urmează să fie întărite și în zona portuară.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares