Iun 7, 2023, 15:14

Kelemen Hunor, atac la Gabi Oprea: Eu aș fi făcut un pas înapoi pentru mersul corect al anchetei

oprea si hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus la RFI că el ar fi demisionat dacă ar fi fost în locul lui Gabriel Oprea.

„Nu pot să-l sfătuiesc în nici un fel pe domnul Oprea. Aici, fiecare îşi gestionează situaţiile create în jurul lui aşa cum îşi doreşte. Din punct de vedere politic eu cred că PSD şi UNPR vor încasa şi factura după acest incident, dacă nu reuşesc să gestioneze cum trebuie (…). Eventual, pot să vă spun ce aş fi făcut eu într-o astfel de situaţie, dar asta este o chestiune personală. Eu aş fi făcut un pas înapoi, bineînţeles, cel puţin pentru mersul corect al anchetei. Asta nu înseamnă că eşti vinovat”, a spus liderul UDMR pentru RFI.

Deși nu crede în utilitate unui anchete parlamentare în cazul ministrului de Interne, Kelemen Hunor sugerează că UDMR ar putea semna pentru înfiițarea comisiei.

„Nu am discutat în grup. Probabil vor fi unii care vor semna, alţii nu vor semna (…). Eu nu cred că o comisie parlamentară va face lumină în acest caz şi în principiu, după ceva experienţă în Parlament, pot să vă spun că din păcate, comisiile parlamentare nu au reuşit aproape niciodată să ajungă la nişte concluzii pertinente. Când a existat o comisie parlamentară de foarte multe ori lucrurile au fost tergiversate sau politizate extrem de mult. Vom vedea. Nu pot să vă spun în acest moment”, spune Kelemen Hunor.

O comisie de anchetă în cazul accidentului din data de 20 octombrie poate fi înființată la solicitarea a cel puțin 50 de parlamentari de la două grupuri, a explicat, ministrul pentru relația cu Parlamentul, deputatul UNPR Eugen Nicolicea, după ședința grupului parlamentar, la care a participat și Gabriel Oprea. Ministrul de Interne nu a simțiti nevoia să dea explicații colegilor de partid în legătura cu scandalul în care este implicat.

„Nu a fost adresată niciun fel de întrebare, domnul Oprea și-a prezentat punctul de vedere, a fost o informare din partea președintelui nostru, majoritatea îl știți din comunicatul pe care l-a dat și altceva nu s-a mai discutat”, a adăugat el.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares