Mar 25, 2023, 22:27

Klaus Iohannis a instalat personal Guvernul Cioloş. Preşedintele a devenit vorbăreţ şi zâmbitor

guvernul ciolos

Klaus Iohannis a descins la Palatul Victoria pentru prima dată de când este Preşedinte. El a condus şedinţa de instalare a Guvernului Cioloş, care a avut loc imediat după depunerea jurământului de către noii miniştrii, la palatul Cotroceni.

Iohannis a surprins printr-o atitudine cu totul nouă, susţinând în faţa miniştrilor la Cotroceni un lung discurs, a vorbit liber şi vizibil fericit, pentru a susţine un alt discurs şi la Guvern, la fel de zâmbitor.

De la palatul Victoria, Preşedintele a făcut un periplu pe la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne şi MApN, pentru a asista la instalarea oficială a noilor miniştri.

kiwi la guvern

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus membrilor Cabinetului Cioloş, luni seară, după depunerea jurământului, că acest guvern are „absolut toată legitimitatea”, pentru că a primit-o prin vot de învestitură în Parlament, adăugând: „Puteţi să mergeţi drepţi înainte”.

Klaus Iohannis i-a felicitat pe membrii noului guvern pentru curaj, spunându-le că nu şi-au asumat un mandat uşor.

„Vă felicit pentru că aţi primit un vot hotărât da în Parlament, dar vă felicit pe fiecare pentru curajul de a prelua acest portofoliu. Nu e uşor – politicienii mai devreme sau mai târziu vă vor spune că, de fapt, nu îi reprezentaţi. Este o eroare, o eroare fundamentală. Acest guvern Dacian Cioloş are absolut toată legitimitatea, a primit-o prin votul de învestitură în Parlament. Puteţi să mergeţi drepţi înainte”, le-a spus Iohannis membrilor Cabinetului Cioloş, după ce aceştia au depus jurământul la Palatul Cotroceni.

„Dacă politicienii se îndepărtează de alegător, atunci apare o situa?ie similară cu cea în care am ajuns noi astăzi. Constatăm o înstrăinare din ce în ce mai profundă între alegător, pe de o parte, clasa politică, pe de altă parte. Aşa s-a făcut că niciun partid nu a venit să propună un politician care să preia funcţia de prim ministru”, a spus Iohannis.

Preşedintele a adăugat că în acest fel a ajuns să propună un independent, pe Dacian Cioloş, pentru funcţia de prim-ministru, cu recomandarea de a pregăti un guvern independent politic.

„Acest Guvern independent politic este o şansă pentru România, fiindcă, în timp ce acest guvern independent politic va guverna, partidele politice vor avea ocazia, timp de un an de zile, să se reconecteze la alegatori. Ar fi excep?ional dacă partidele politic ar folosi această oportunitate pentru a-şi defini programe atractive, pentru a se apropia din nou de alegator, în acest fel să avem, după alegerile parlamentare, o clasă politică care reprezintă fără discuţie alegătorii, fără criză şi care cu multă energie va putea să continue să construiască România prosperă şi puternică pe care ne-o dorim cu toţii. Sper ca acest lucru să se întâmple”, a mai spus şeful statului.

guv ciolos 2

dancu si ciolos

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares