Mai 28, 2023, 03:18

Klaus Iohannis, împotriva fumătorilor

kiwi

Legea privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis în perioada următoare, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse din Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a renunțat la fumat în urmă cu mai mult de 10 ani și nu le dă voie subalternilor să fumeze în preajma lui. 

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat pe 15 decembrie de plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.

Actul normativ prevede interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii, inscripționarea pachetelor cu produse din tutun, desfășurarea de campanii de informare și educare a populației, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziționeze, indicarea în produsele finale a conținutului de gudron, nicotină și monoxid de carbon.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares