Dec 7, 2021, 19:39

Klaus Iohannis, vizită în Israel şi Palestina

Sursa Foto Avi Dodi @IsraelMFA

UPDATE „Înţelegem asigurarea securităţii Israelului ca un subiect axiomatic pentru care nu există compromisuri. Combaterea terorismului este un angajament ferm al agendei politice externe a României, de aceea suntem membrii ai coliţiei anti-DAESH(n.r. ISIS). Pe 8 martie, România va prelua preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului. Avem ambiţia să devenim un centru regional de promovare a educaţiei cu privire la Holocaust şi de combatere a antisemistimului. Încrederea, prietenia şi solidaritatea care există între ţările noastre mă îndreptăţesc să fiu optimist cu privire la consolidarea relaţiilor dintre popoarele noastre”, a spus Iohannis la Ierusalim.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în această dimineaţă în Israel unde efectuează o vizită de stat, el urmând să meargă şi în Palestina, potrivit programului oficial. Pe agendă figurează întâlniri cu omologul său israelian, Reuven Rivlin, şi cu premierul Benjamin Netanyahu. Şi de această dată Klaus Iohannis a fost însoţit de soţia sa, Carmen.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu lideri ai Parlamentului, dar şi cu reprezentanţi ai disaporei române.

„Sunt foarte multe domenii în care avem colaborări bune, în care avem abordări comune. Cu această ocazie, voi face o vizită la Autoritatea din Palestina şi voi avea o întâlnire cu Preşedintele Autorităţii”, preciza joi preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă, susţinută la Palatul Cotroceni.

Din cauza acestei vizite Klaus Iohannis nu a putut amâna delegaţia pentru a participa la reuniunile de la Bruxelles. Astfel, l-a mandatat pe premierul Dacian Cioloş, pentru a reprezenta România la summit-ul liderilor europeni cu Turcia şi întâlnirea informală a liderilor din Consiliul European, reuniuni la care se va discuta despre problema migraţiei.

IMAGINI LIVE

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares