Mar 30, 2023, 05:03

La finalul vizitei în Israel, Klaus Iohannis şi soţia au petrecut o zi la mare

plaja din Tel Aviv

Klaus Iohannis şi-a încheiat programul oficial din cadrul vizitei în Israel joi la ora 14 30, în Palestina, când, potrivit site-ului Preşedinţiei, a avut loc ceremonia de rămas bun. Însă, deşi tocmai anunţase în cursul dimineţii că a convocat „de urgenţă” şedinţa CSAT pentru a rezolva criza generată de decizia CCR în privinţa interceptărilor, delegaţia prezidenţială a mai încă 24 de ore, în Israel, deplasându-se la Tel Aviv, pe malul mării, pentru a petrece şi aici o zi, deşi nu mai exista nicio justificare oficială pentru acest lucru.

Familia prezidenţială, împreună cu delegaţia de consilieri şi ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, au stat în Israel de duminică până vineri, vizitând Sfântul Mormânt, Zidul Plângerii şi alte obiective turistice.

De altfel, la întâlnirea cu românii din Israel, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sugestiv: „Sunt foarte bucuros și foarte mișcat că pot să fiu în această seară în mijlocul dumneavoastră. Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim. Și iată, am venit într-o poziție care mă face să stau în fața dumneavoastră.”

Iohannis se întoarce în ţară vineri seara, urmând ca după ce ajunge la palatul Cotroceni, să aibă loc şedinţa CSAT, urmată, probabil, târziu în noapte, de şedinţa extraordinară de guvern în care va fi adoptată ordonanţa de urgenţă prin care se va reglementa regimul interceptărilor.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares