Iun 7, 2023, 15:25

La o zi după Congres, Liviu Dragnea s-a înscăunat prim-ministru în locul lui Ponta

ponta se imbratiseaza cu dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat după prima şedinţă a noii conduceri a partidului, o serie de acţiuni în forţă la adresa Guvernului, preluând practic prerogativele de la Victor Ponta, care, de altfel, a şi plecat din şedinţa BPN înainte ca aceasta să se termine.

Dragnea a anunţat că este nemulţumit de activitatea ministerului transporturilor, cerându-i ministrului matache să îi dea socoteală pentru situaţia autostrăzii Sibiu-Orăştie şi pentru situaţia de la TAROM.

„Am vorbit cu Matache despre autostrad. La 12 a convocat o intalnire cu specialistii. L-am rugat sa faca public. Nu e bine astept sa vad ce concluzii vor avea. Nici un guvern nu isi mai permite investitii de asemenea anvergura cu astfel de erori. Nu am fost informatii la momentul respectiv.

Am primit si multe sesizari de angajatii tarom cu privire la probleme de mentenanta. Trebuie sa se ocupe pana luni. I-am cerut o informare”, a spus Dragnea

Totodată, şeful PSD a anunţat că a discutat cu premierul Victor Ponta despre efectuarea unei analize asupra activităţii Guvernului, care poate duce şi la o eventuală remaniere, însă factorul principal este îmbunătăţirea activităţii Executivului, dacă există probleme.

„Ar trebui în perioada următoare, şi el, şi noi, să ne gândim dacă este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbări în structura Executivului. Poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiză serioasă trebuie făcută. (…) După o perioadă de funcţionare a acestui Guvern, a oricărui Guvern, este nevoie de această analiză, adică până la finalul anului, care se poate termina nu neapărat cu schimbări de miniştri”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că a avut discuţii pe această temă cu premierul atât duminică, la Congres, cât şi luni, la şedinţa BPN.

Liviu Dragnea a subliniat că această analiză cade în sarcina premierului, iar apoi acesta va conveni cu liderii PSD dacă se impun sau nu măsuri. „Dacă premierul va considera că are nevoie de o îmbunătăţire a activităţii într-un anumit domeniu sau nu, vom discuta şi dacă vom conveni acest lucru va avea tot sprijinul”, a precizat acesta.

Întrebat dacă premierul a fost de acord cu necesitatea acestei analize, Dragnea a precizat că a fost doar o discuţie, iar discuţiile „nu omoară pe nimeni”.

Liderul PSD a mai spus că inclusiv nemulţumirile mai vechi asupra activităţii unor miniştri vor fi luate în calcul în cadrul acestei analize, pentru că „fiecare element are greutatea lui”, însă a adăugat că „nu vrem să luăm gâtul nimănui”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares