Mar 23, 2023, 04:16

La PNL, cine nu plăteşte e dat afară din partid

caruta pnl

Reguli financiare draconice au fost adoptate luni de Biroul de Conducere al PNL, din cauza datoriilor mari pe care le are partidul. Fiecare filială are o lună la dispoziţie sa îşi facă un inventar al datoriilor, iar membrii de partid sunt obligaţi să îşi achite cotizaţiile, în caz contrar putând fi chiar excluşi din partid.
Astfel, potrivit mărsurilor adoptate de liderii PNL, cine nu plăteşte 3 luni consecutiv cotizaţia, este suspendat din funcţiile de conducere şi nu are voie să candideze la locale şi parlamentare. Cine nu plăteşte cotizaţia timp de 6 luni, este exclus din partid.

Cotizatia pentru cei cu funcţii de conducere, pentru parlamentari si europarlamentari este de 500 de lei, iar cotizaţia pentru membri simpli este de 20 de lei.

Liberalii care nu îşi plătesc cotizaţiile la zi nu vor putea candida la alegerile viitoare, a declarat, luni, secretarul general al PNL Ilie Bolojan, afirmând că BP a decis întărirea acestei prevederi din statut.

„Am instituit reguli privitoare la plata cotizaţiilor în aşa fel încât mecanismele financiare să funcţioneze în bună regulă. În sensul în care, prevederile statutare, conform cărora ai dreptul de a alege şi de a candida doar dacă ai toate cotizaţiile achitate la zi, se vor aplica membrilor noştri”, a declarat secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, afirmând că, în şedinţa Biroului Politic, a fost întărită această prevdere printr-o decizie suplimentară.

Potrivit lui Ilie Bolojan, la sfârşitul anului, trezorierul partidului va prezenta situaţia privind anul în curs, urmând să fie aplicate, conform statutului, termenele care vor fi luate în calcul pentru aplicarea măsurilor.

Întrebat dacă ia în calcul renunţarea la anumite sedii, Ilie Bolojan a afirmat că filialele judeţene au libertatea de a face ceea ce consideră de cuviinţă pentru a găsi un echilibru financiar, inclusiv renunţarea la unele sedii dacă într-o localitate sunt mai multe sedii de partid.

„Orice structură care nu are un echilibru financiar trebuie să îşi reducă cheltuielile sau să îşi crească veniturile pentru a ajunge la un echilibru sau una şi alta. Fiecare filială judeţeană are libertatea de a face ceea ce consideră de cuviinţă pentru a găsi acel echilibru, inclusiv renunţarea la unele sedii dacă sunt mai multe sedii în localitate”, a spus Ilie Bolojan.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares