Mar 30, 2023, 12:18

Lapte şi miere la CNADNR: se fac angajări şi se acordă ajutoare de boală şi de naştere

autostrada comarnic

Compania De Autostrăzi anunţă, într-un comunicat de presă, că mărirea bugetului pentru salariaţi este justificată de faptul că trebuie să se facă angajări, la nivel central şi teritorial, şi pentru că în cadrul instituţiei se acordă angajaţilor tichete de masă şi ajutoare băneşti pentru evenimentele familiale.  

„această valoare (21 de milioane de lei – n.r.) nu reprezintă prime, ci drepturi ale salariaților negociate în conformitate cu CCM, astfel:

Ø  tichete de masă: 14,31 mil. lei;

Ø  alte cheltuieli: 7,3 mil lei – această valoare reprezintă în principal ajutoare pentru boli grave sau incurabile, ajutoare pentru inmormantare, ajutoare pentru nastere, tichetele oferite copiilor minori ai salariaților, etc.”, se arată în comunicatul CNADNR.

 Aceasta mai precizează că „a fost necesară suplimentarea numarului personalului încadrat la C.N.A.D.N.R. Central și subunități, în special pentru următoarele situatii:

  • gestionarea fazei de proiectare, de obținere a avizelor/ acordurilor de mediu, astfel încât proiectele promovate să fie sustenabile din punct de vedere tehnico – economic. Finalizarea Master Planului General de Transport conferă un document cadru în baza căruia se vor lansa viitoarele proceduri. Astfel este necesară înființarea unei direcții de proiectare în CNADNR Central, având un număr de de 25 persoane;
  • implementarea în bune condiții a proiectelor promovate de către CNADNR SA este condiționată, de asemenea, de asigurarea unui personal tehnic de specialitate, astfel încât să fie evitate blocajele în implementare. Astfel este necesară înființarea de U.I.P. la nivel de subunități în scopul urmăririi proiectelor și eliminării întârzierilor în implementare, cu un număr de personal de 41 persoane și întărirea U.I.P. la nivelul Central, cu un număr de 9 persoane;
  • organizarea de Agenţii de Control şi Încasare suplimentare în punctele de trecere a frontierei ca urmare a înfiinţării, prin Hotărâre de Guvern, a unor noi puncte de trecere a frontierei. Astfel, prin H.G. nr. 515 din 08 iulie 2015 a fost deschis punctul de control pentru trecerea frontierei de stat Nădlac II (România) și Csanadpalota (Ungaria), cu rol foarte important în controlul și încasarea rovinietei.”

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares