Mar 28, 2023, 01:57

Lege şocantă în Marea Britanie: cine găzduieşte imigranţi ilegali face puşcărie

sursa foto The Independent

Persoanele care închiriază locuinţe imigranţilor ar putea primi o pedeapsă de cinci ani de închisoare, potrivit unei noi propuneri de lege lansată de Guvernul britanic, informează The Independent. Anunţul a fost făcut luni de secretarul de Stat al Comunităţilor şi al Afacerilor locale din Marea Britanie, Greg Clark, care a precizat că proiectul de lege privind migrarea va fi prezentat Parlamentului de către de Guvernul britanic.

Legea face parte din pachetul de măsuri menit să facă tot mai dificilă viaţa imigranţilor în Marea Britanie, atunci când ei se află ilegal pe teritoriul Regatului. Legea vizează şi proprietarii care cazează imigranţi în clădiri nesigure şi supraaglomerate. Va fi creată o listă neagră a proprietarilor şi a agenţilor imobiliari care recidivează şi aceştia vor fi scoşi de pe piaţă.

O lege adoptată anul trecut prevede că proprietarii sunt obligaţi să verifice statutul legal al chiriaşilor înainte de a semna cu ei un contract. Dacă nu îndeplinesc această obligaţie, plătesc amendă, pînă la 3000 de lire pentru fiecare noapte de găzduire a unui chiriaş ilegal. Această măsură va fi extinsă la nivelul întregii Anglii.

Măsurile pentru reducerea numărului de imigranţi de pe teritoriul britanic au fost luate în urma numeroaselor tentative ale imigranţilor de a ajunge în Marea Britanie din Franţa prin Eurotunelul aflat sub Canalul Mânecii.

În ultimele două luni, au fost constatate zilnic între 1.500 şi 2.000 de astfel de tentative de pătrundere în Eurotunel, în zona Calais (o zonă de circa 650 de hectare). Zece persoane au murit de la începutul lunii iunie în interiorul tunelului sau încercând să pătrundă în el. În jur de 3.000 de persoane locuiesc acum clandestin în oraşul francez Calais.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares