Iun 7, 2023, 20:58

Legea Tăcerii la ministerul lui Gabriel Oprea. MAI: Nu dăm declaraţii

OPREA

Ministerul Afacerilor Interne a dat în urmă cu puţin timp primul răspuns oficial legat de ancheta privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea. După 5 zile de la incident, MAI spune că nimeni nu va da declaraţii în legătură cu acest caz.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o anchetă în care se fac cercetări privind cauzele şi împrejurările producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, privind Competenţa Procurorului, ‘procurorul conduce şi controlează nemijlocit activitatea de urmărire penală a poliţiei judiciare şi a organelor de cercetare penală speciale, prevăzute de lege”, se într-un comunicat de presă transmis duminică.

Astfel încât, „MAI şi reprezentanţii săi, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declaraţii publice sau prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei”.

Ministerul Afacerilor Interne mai arată că „respectă întocmai prevederile legale şi acordă sprijin activ tuturor instituţiilor abilitate să soluţioneze această cauză”.

De marţi seară, când a avut loc accidentul, ministrul Gabriel Oprea nu a avut nicio reacţie, însă înainte de răspunsul oficial al MAI, au postat pe Facebook mesaje de susţinere a vicepremierului atât consiliera personală a acestuia, cât şi deputatul Ion Răducanu, vicepreşedinte UNPR.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares