Ian 27, 2023, 10:03

Liberalii despre exclusul Bodea, către fostul său şef: „Aşa e, Cornele, când îţi faci calul senator, ţi se balegă în casă”

bodea

Cristian Bodea şi Toader Paleologu au fost excluşi din PNL, prin decizia Biroului Permanent al partidului. Cei doi au criticat rezultatul obţinut de PNL la alegerile locale iar Bodea s-a remarcat prin atacurile foarte dure la adresa lui Klaus Iohnnis. Bodea a pierdut funcţia de chestor a Senatului, unde fusese numit de PNL, funcţie retribuită cu 4000 de euro lunar.

Surse din conducerea partidului susţin că fostul şef al lui Cristian Bodea, Cornel Popa, preşedinte al CJ Bihor, al cărui şofer şi consilier a fost Bodea, s-a arătat foarte afectat de declaraţiile  pupilului său, mai ales că nu a fost scutit de reproşurile şi ironiile colegilor de partid. La ultima şedinţă a BPN, când s-a propus excluderea din patid a senaorului Bodea, colegii i-au spus lui Popa: „Aşa e, Cornele, când îţi faci calul senator, ţi se se balegă în sufragerie”. 

„S-a discutat despre cele două excluderi, au fost supuse la vot. Cei doi colegi au fost excluși prin votul colegilor noștri și cam atât astăzi”, a spus Alina Gorghiu, miercuri, la finalul ședinței BPN al PNL.

Întrebată dacă decizia luată în BPN va trebui validată de Consiliul Național de Coordonare al PNL, copreședintele liberal a spus: „O validare în CNC se va face la momentul la care se va ține acest Consiliu Național. (…) La momentul acesta votul a fost în Biroul Politic Național și propunerea va merge unde trebuie”.

Ea a precizat că BPN nu are cum să revină asupra acestei decizii. „Biroul Politic Național, nu, dar Consiliul va fi suveran, nu știm ce se întâmplă acolo. Repet, regret că s-a ajuns la aceste concluzii”, a spus copreședintele PNL.

Gorghiu și Blaga au fost întrebați dacă Theodor Paleologu și Cristian Bodea nu trebuiau chemați pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu propunerea de excludere a lor din partid. Vasile Blaga a oferit explicații: „Este ceva nepublic în treaba asta?. (…) Am primit răspuns de la televiziunile dumneavoastră în cazul celor doi și aseară. Deci, știau”.

Deputatul PNL Cezar Preda a cerut miercurea trecută în ședința BPN excluderea din partid a deputatului Theodor Paleologu și a senatorului Cristian Bodea.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a precizat tot atunci că în cazul celor doi vor fi respectate procedurile.

Surse liberale prezente la reuniune, citate de Agerpres, au arătat că votul dat în BPN în cazul celor doi a fost secret cu buletine.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares