Iun 4, 2023, 00:23

Liderul ISIS interzice filmele cu execuții barbare pentru că sperie copiii musulmanilor

sursa foto telegraph.co.uk

Liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a emis un decret prin care interzice publicarea înregistrărilor video cu execuţii barbare, apreciind că acestea îi sperie pe copiii musulmanilor, relatează Daily Mail în ediţia electronică, citată de Mediafax.ro.

Al-Baghdadi ar fi trimis o scrisoare aripii mediatice a grupării extremiste, în care subliniază că nu mai este permisă prezentarea scenelor violente în înregistrările video, care au devenit cunoscute în întreaga lume odată cu apariţia lui „John Jihadistul” în 2014.

El şi-ar fi motivat decizia afirmând că nu trebuie ofensaţi musulmanii, care ar putea considera că imaginile sunt înfricoşătoare pentru copii.

ARA News relatează însă că decizia liderului jihadist a generat reacţii împărţite între membrii grupării. Unii sunt de acord că imaginile care prezintă execuţii violente nu sunt favorabile imaginii grupării Stat Islamic. Dar alţii consideră că înregistrările sunt bune pentru intimidarea oponenţilor.

Cea mai recentă înregistrare video a grupării prezintă combatanţi care obligă un copil de maximum 10 ani să decapiteze un soldat sirian capturat.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares