Apr 2, 2023, 07:38

LIVE VIDEO Poliția franceză încearcă să îl captureze pe creierul atacului terorist de la Paris

operatiune anti tero

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vinerea trecută de la Paris, este ținta raidului desfășurat miercuri dimineață de poliția antiteroristă franceză într-o suburbie din nordul capitalei franceze, relatează AFP, citând surse polițienești, anunță Agerpres. Două persoane au murit și una a fost rănită, nu e clar dacă din rândurile teroriștilor sau ale poliției

Islamiştii vizaţi de operaţiunea autorităţilor franceze din Saint-Denis în cazul atentatelor teroriste din Paris plănuiau să atace cartierul La Defense, o zonă de afaceri din Paris, potrivit unei surse apropiate anchetei, citată de agenţia de presă Reuters.

„Forţele de ordine căutau teroriştii care pregăteau un atentat în viitor, potrivit informaţiilor primite de SDAT (serviciile antiteroriste NDLR) şi din străinătate”, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru agenţia de presă Reuters.

„Este vorba de o nouă echipă care pregătea un atentat în cartierul La Defense”, a mai precizat aceeaşi sursă.

Surse apropiate anchetei au precizat că în centrul operaţiunii forţelor antiteroriste franceze desfăşurate miercuri dimineaţă în Saint-Denis se afla Abdelhamid Abaaoud, cel care ar fi plănuit atentatele teroriste din Paris de vinerea trecută, soldate cu moartea a 129 de persoane.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares