Mai 31, 2023, 00:07

Liviu Dragnea: acordul pe Codul Fiscal nu este o soluție

dragnea

Înainte de ședințele Senatului care luni trebuie să dezbată, în sesiune extraordinară, reexaminarea cerută de Klaus Iohannis la Codul Fiscal, președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că acordul convenit joi între reprezentanții partidelor „nu este o soluție, este o propunere”. Nici primvicepreședintele PNL, Ludovic Orban, nu s-a arătat încântat de rezultatele discuțiilor pe marginea Codului Fiscal, susținând că nu este vorba despre un acord politic, deoarece nu a fost semnat de liderii tuturor partidelor parlamentare.

PSD nu a avut reprezentare la nivel de lider la discuțiile pe Codul Fiscal, iar ALDE a refuzat să semneze așa numitul acord.

Modificările la Codul Fiscal vor fi discutate luni în ședința BPN al PSD, înainte ca Senatul să se întrunească în sesiune extraordinară.

„Nu s-a ajuns la o soluție, s-a ajuns la o propunere. În primul rând, sunt mulțumit că ideea lansată de mine a dat roade, în sensul că am propus să încercăm să creăm un alt climat politic în România, nu un climat bazat pe scandal, tensiune și contraziceri permanente, ci un climat în care cel puțin marile teme ale societății să fie în oarecare consens. Că propunerea la care s-a ajuns poate deveni soluția finală sau mai poate fi nuanțată este cu totul altceva. Vom avea întâlnirea liderilor politici care va decide acest lucru. Pentru mine, este mulțumitor faptul că ce am propus s-a întâmplat”, a declarat Liviu Dragnea, la Sulina, citat de Agerpres.

Reprezentanții partidelor parlamentare au decis joi, la întâlnirea tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare Legislativului de președintele Klaus Iohannis, ca TVA să fie scăzută în două etape: de la 1 ianuarie 2016 la 20%, iar de la 1 ianuarie 2017 la 19%. Totodată, s-a hotărât amânarea cu un an a măsurii de eliminare a supraaccizei pe carburanți, aceasta urmând să fie aplicată din 2017, nu din 2016, așa cum era stabilit inițial.

Luni, de la ora 15,00, Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, prilej cu care se va dezbate și vota cererea de reexaminare a noului Cod fiscal, după cum a anunțat președintele Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares