Iun 7, 2023, 12:15

Liviu Dragnea amână decizia de a candida la președinția PSD. Zgonea e „plin de tristețe”

dragnea

Pentru că miercuri, la Comitetul Executiv al PSD, social-democrații trebuie să decidă dacă o validează pe Rovana Plumb ca președinte pe termen lung sau aleg un alt președinte interimar până la Congres, pretendenții la scaunul ocupat pînă acum o săptămână de Victor Ponta sunt în campanie de promovare intensă.

Liviu Dragnea, care și-a petrecut ultimele zile în ședințe și întâlniri pentru a obține susținere în interiorul partidului, a spus la Antena 3 că va anunța candidatura la președinția PSD luni sau marți, după ce va finaliza rundele de negocieri cu partenerii din PSD. Dragnea a precizat că dacă va candida, o va face subliniind că este vorba despre o funcție temporară, doar până la organizarea Congresului: „PSD se află într-o situație specială în care se pot adopta măsuri speciale pe o perioadă tranzitorie. Dacă voi cere așa ceva din partea colegilor mei ar fi doar până la organizarea congresului” „Avem deja stabilit un Congres în noiembrie, a fost stabilit la ultima ședința a Consiliului Național. Dacă nu se mai dorește acest Congres, altă ședință a Consiliului Național trebuie să stabilească acest lucru”, a spus Dragnea. Acesta a arătat că „la CEX PSD trebuie să-și revină în fire, să vorbim normal, să se dea la o parte orice patimă”.

În același timp, celălalt pretendent la șefia PSD, Valeriu Zgonea, a postat pe Facebook, un mesaj acuzator la adresa acelor lideri ai PSD care se opun luptei anticoripție. „Comportamentul comunistoid este cel al asumării jumătăților de măsură și anume: ”Statul de drept este bun până la interesul de grup sau personal”, acest tip de judecată fiind de natură să compromită măsurile esențiale luate de noi ca partid în această perioadă. Comentariile unor colegi cred că nu justifică un răspuns, ci doar mă umplu de tristețe. PSD nu este o victimă a luptei anticorupție, ci este singurul partid care și-a asumat în mod real și ferm- cu costuri interne enorme, dar și cu rezultate pe măsură, toate acțiunile în acest sens. Asta în ciuda unor persoane care reușesc, prin comentariile lor iresponsabile și justificate de interese personale, să alimenteze stereotipuri de comunicare false și să legitimeze etichete legate de un partid care a reformat România. PSD poate deveni o victimă a acelor colegi care înțeleg să critice o direcție rațională și integră a partidului”, a scris Zgonea.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares