Iun 7, 2023, 18:11

Liviu Dragnea: dacă Oprea și-ar fi dat demisia, Ponta ar fi fost încă premier VIDEO

dragnea si oprea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a povestit la ProTV, în emisiunea „După 20 de ani”, cum s-a decis demisia Guvernului Ponta, spunând că fostul premier a venit la el acasă și i-a comunicat că nu mai vrea să rămână în funcție.

– Domnul Dragnea, cine a venit cu ideea demisiei lui Victor Ponta?
Victor Ponta. M-a sunat in acea dimineata, ne-am vazut la mine acasa. Mi-a spus ca a avut o discutie cu Gabriel Oprea si ca e gata sa-si predea mandatul. A spus ca asa considera ca e bine ca sa nu creasca tensiunea. Avea si un necaz in familie si ca vrea sa faca acest anunt pana in pranz. Mi-a parut rau.

– De ce am aflat de la dumneavoastra cu 30 de minute inainte?
A zis ca e bine sa ies eu ca partidul sa fie sigur ca nu a facut acest gest fara sa se consulte cu noi. Au fost colegi suparati ca Victor a cedat. Sa nu uitam tensiunea acelor zile. Nu era foarte usor sa vezi ce se intampla in Piata Universitatii si sa fie usor sa rezisti. Sa nu uitam insa ce a facut Ponta ca premier, a fost cel mai bun de la Revolutie.

– Daca domnul Oprea isi dadea demisia, domnul Ponta ar fi ramas?
Probabil ca da. Am inteles ca au avut o discutie, nu stiu mai multe.

– Care e rolul lui Ponta in PSD?
Eu sper ca Ponta sa ajute partidul asa cum si partidul l-a ajutat. E un om cu potential si cu viitor in politica. Am fost si sunt alaturi de el.

– Mai exista USL?
Nu, USL nu. Nu mai exista. In mod practic. E foarte greu sa mai reincalzim acest proiect. Nu mai putem vorbi de coalitia cu UNPR si ALDE daca nu mai avem un Guvern pe care sa-l sustinem. N-avem de ce sa nu sustinem niste proiecte comune. Cred ca parlamentul va functiona diferit. PSD putem spune ca este liderul Opozitiei. Sper ca Guvernul Ciolos sa vina cu proiecte mari: reforma administratiei publice, descentralizarea, sa incepem discutii serioase despre Constitutie.

– Cu domnul Oprea mai tineti legatura?
Ne-am vazut zilele trecute, am avut o discutie despre cum sa colaboram.

– A mai fost cazul de vin rece, cu gheata ca in iulie?
N-a mai fost cazul. N-a fost o intalnire privata. Noi avem o alianta inregistrata cu UNPR. Vom analiza ce vom face la alegeri.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares