Mar 25, 2023, 00:51

Liviu Dragnea i-a cerut lui Cioloș să nu-i dea afară pe oamenii PSD din administrație

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a ajuns, marţi seara, la sediul PSD, unde va discuta cu preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, pe tema formării noului Guvern, afirmând la intrarea în sediu că, până acum, discuţiile cu partidele politice au mers „bine”. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că i-a transmis premierului desemnat Dacian Cioloş că social-democraţii vor lua o decizie privind susţinerea Cabinetului într-o şedinţă a CExN care va avea loc duminică, după ce vor vedea programul de guvernare şi lista de miniştri.

Liderul PSD a declarat, citat de Mediafax, că, în discuţiile avute la sediul PSD, i-a cerut lui Dacian Cioloş să nu facă „epurări” în aparatul de stat şi să nu se folosească „procedura bine ştiută, folosită de către ei în perioadele în care au fost la guvernare, să schimbe tot, cu posibilitatea de a paraliza sistemul”.

„Dacian Cioloş mi-a spus că nu intenţionează, dacă va fi votat Guvernul pe care îl va prezenta, să înceapă o acţiune brutală de schimbare a administraţiei. (…) Se pare că va avea o atitudine corectă, normală”, a adăugat Liviu Dragnea.

Dragnea a mai spus că i-a prezentat lui Cioloş un pachet de obiective, de care speră că premierul desemnat va ţine cont, acesta fiind de altfel şi un criteriu pentru susţinerea Guvernului. Liderul PSD a precizat astfel că aşteaptă lista de miniştri şi programul de guvernare, un alt factor important pentru susţinerea Cabientului fiind şi prestaţia miniştrilor din cadrul audierilor din Parlament.

„I-am spus premierului desemnat că colegii noştri de la partid, din Parlament, vor avea o atitudine corectă în comisii, dar vor fi foarte atenţi la prestaţia fiecărui ministru. Vor pune întrebări decente, dar l-am rugat să le spună membrilor Cabinetului să ia foarte în serios audierile de la comisie. (…) Se vorbeşte despre un guvern format din experţi, că aşa cum s-a decis la Cotroceni. Asta înseamnă că un ministru dacă este considerat expert trebuie să dovedească în primul rând în comisie”, a spus Dragnea.

Acesta a afirmat că o decizie politică va putea fi luată duminică. „Duminică o să avem un Comitet Executiv Naţional, pentru că până duminică sper să avem şi noi şi opinia publică lista Cabinetului şi atunci vom putea lua o decizie politică”, a spus social-democratul.

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares