Iul 1, 2022, 02:06

Liviu Dragnea, mai tare decât Lukaşenko

dragnea bun

Preşedintele autoritarist belarus Aleksandr Lukaşenko a obţinut cel de-al cincilea mandat, în urma scrutinului prezidenţial de duminică, cu 83,49% din voturi. Lukaşenko a avut 3 contracandidaţi. Liviu Dragnea a câştigat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD cu 97% din voturi. El nu a avut contracandidaţi.

Rezultatul oficial al alegerilor va fi anunţat la 15;30, într-o conferinţă de presă.

UPDATE

Liviu Dragnea a fost votat de 97% dintre membrii de partid care s-au prezentat la scrutinul de duminică, alţi 2,2% dintre social-democraţi votând împotriva acestuia, a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache.

Astfel, prezenţa finală, după înregistrarea tuturor proceselor verbale, inclusiv cele din PSD Diaspora, arată că 85,8% dintre cei 533.189 de membri PSD s-au prezentat la urne.

Dintre aceştia, 97% au votat pentru Liviu Dragnea, 2,2% împotriva acestuia, iar alte 0,8% dintre buletine au fost nule. În cifre, numărul votanţilor care nu l-au susţinut pe Liviu Dragnea a fost de aproximativ 10.500.

Organizaţiile cu cea mai bună prezenţă, de peste 95%, au fost Olt, Gorj şi Ialomiţa, în timp ce Cluj, Bacău şi Vâlcea au avut cea mai mică prezenţă.

În cifre reale, raportat la numărul de membri PSD din fiecare organizaţie, cele mai multe voturi s-au înregistrat în Bucureşti, aproximativ 30.000, precum şi în Vrancea, Dâmboviţa, Neamţ şi Galaţi. La polul opus, se află Harghita, Covasna, Călăraşi şi Tulcea, cu cel mai mic număr de voturi înregistrat.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares