Mar 29, 2023, 10:49

Liviu Dragnea NU va fi premier. Iohannis i-a spulberat visul

psd si kiwi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu va fi premier atâta timp cât Klaus Iohannis va fi Preşedinte. Președintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi că nu va desemna pentru funcția de premier, după alegerile parlamentare din decembrie, „o persoană urmărită penal sau condamnată penal”.

„În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate de altă natură. Clasa politică trebuie să se reformeze, trebuie să avem politicieni curați și acest criteriu va fi criteriul eliminator. Indiferent de cine vine propusă, eu, președintele României, nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal”, a explicat Iohannis la Palatul Cotroceni

Preşedintele a ţinut să precizeze că nu va încălca Constiuţia şi nu va desemna ca premier o persoană care nu are susţinerea majorităţii parlamentare.
„Ar fi absurd să pun pe cineva care nu întruneşte o majoritate. Nu am de gand sa nominalizez pe cineva care pică în Parlament. Aceste jocuri nu le veţi găsi la mine. Desemnarea va fi extrem de serioasă, va fi o persoană pe care eu o consider capabilă să conduca guvernul României”., a spus Iohannis.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares