Mar 23, 2023, 04:48

Liviu Dragnea se dezice de Antena 3: „Nu sunt de acord să mă asociez cu orice atac împotriva unor instituţii ale statului”

dragnea misto
Liviu Dragnea a nuanţat marţi declaraţiile de susţinere faţă de Antena3, după ce anunţase săptămâna trecută că PSD va depune moţiune de cenzură dacă postul tv va fi evacuat din sediu. Dragnea susţine că declaraţiile sale au fost denaturate şi că el nu se opune deciziilor Justiţiei şi nici recuperării prejudiciului în speţa respectivă.
„Sunt două speţe aici şi le iau pe rând. Afirmaţiile mele de săptămâna trecută au fost afirmaţii generate de emoţia generală, pe care nu mi le retrag. În schimb, am constatat că, din păcate, în ultimele zile, afirmaţiile mele au fost denaturate şi nu sunt de acord să mă asociez cu orice atac împotriva unor instituţii ale statului, în această speţă. Declaraţiile mele au fost generate de dorinţa mea de a apăra cu toate puterile mele, oricând şi pentru oricine, libertatea de exprimare şi libertatea presei, şi nişte eventuale abuzuri ale unor funcţionari care au procedat într-un mod abuziv, şi asta toată lumea ştie…dar sub nicio formă n-am avut de gând să pun sub semnul întrebării vreodată o decizie definitivă a instanţei sau recuperarea unor prejudicii.”, a declarat Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă.
Acesta a precizat că PSD nu va depune moţiune de cenzură, şi că cei care fac presiuni în interiorul partidului pentru acest lucru „vor să fie vedete”. Dragnea s-a referit la senatorul Şerban Nicolae care  cerut PSD să dea jos Guvernul Cioloş şi să propună un al premier.
„Domnul Şerban Nicolae poate depune moţiune de cenzură în nume propriu. Partidul Social Democrat nu a luat o decizie în acest sens. Stilul ăsta în care fiecare vrea să devină vedetă jucându-se cu asemenea intenţie nu mai este agreat în PSD. Moţiunea de cenzură este într-adevăr un act cu o putere foarte mare…PSD nu depune moţiuni de cenzură pentru imagine. PSD chiar ar avea puterea împreună cu aliaţii săi să pice Guvernul. Nu am ajuns în situaţia în care din punctul nostru de vedere să aducem o criză guvernamentală în România, în această perioadă. Mai ales că este an electoral şi mai ales că şi în Uniunea Europeană există o situaţie destul de fierbinte generată de negocierile cu Marea Britanie şi de criza migranților care nu s-a sfârşit. Nu luăm în calcul acum depunerea unei moţiuni de cenzură.”, a explicat preşedintele PSD

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares