Oct 15, 2021, 23:10

Liviu Dragnea și-a anunțat candidatura la președinția PSD. „Nu poți minți cu speranța că nu se va afla”

dragnea

Partidul are nevoie ca în interiorul său să impună niște reguli pe care să le respecte toți și trebuie să redevină un partid care să fie perceput că are membrii cu foarte bună pregătire, a spus Liviu Dragnea după ce și-a anunțat candidatura.

„Îmi asum acest risc pentru că este nevoie ca PSD să devină ceea ce am convingerea că își doresc foarte mulți să rămână un factor de stabilitate în viața politică din România, un factor de stabilitate pentru România și un factor de progres.(…) Sunteți convinși că acest partid a propus și a susținut în pozițiile unde avea dreptul să facă lucrul ăsta, în fiecare poziție, cei mai buni oameni? Eu nu cred. Măcar să avem puterea să recunoaștem. De ce? Pentru că în partid nu s-a mai aplecat nimeni asupra gestiunii carierei. Noi nu am reușit să facem o evidență a membrilor de partid calitativă ci numai cantitativă, să știm pe fiecare domeniu ce pregătire au membrii noștri, ca atunci când partidul este pus în situația să susțină politic, să propună politic, să-l aleagă pe cel mai bun dintre cei mai buni. Abia atunci în interiorul partidului reapare încrederea și speranța tuturor, în special a celor tineri, că atât în partid cât și în funcțiile administrative ai șansa să ajungi dacă îți vezi de treabă, dacă te pregătești și dacă ești un om serios. Eu o spun ca să se știe, să nu auzim după Congres că nu s-a știut”, a mai spus Liviu Dragnea la Conferința județeană a PSD Teleorman. Dragnea a mai adăugat că de 10 ani în țara noastră a fost un război politic care a divizat-o, un război care a generat scandal și confuzie.

Președintele interimar al PSD este susţinut, în acest moment, de 26 de organizaţii, așa cum anunța ieri BN24. Mai mult, şi trei filiale de Sector ale PSD şi-au anunţat sprijinul pentru Dragnea: PSD Sector 1, PSD Sector 5 şi PSD Sector 6, însă, potrivit statutului, acestei filiale nu au drept de vot, fiind luată în calcul doar Organizaţia Municipală PSD Bucureşti, al cărui lider este Robert Negoiță. După retragerea acestuia din cursa pentru şefia partidului, primarul Sectorului 3 a anunţat că îl va susţine pe Liviu Dragnea, însă o decizie formală nu a fost încă luată în forurile de conducere.

Liviu Dragnea are, în acest moment, un singur contracandidat rămas în cursă: senatorul Daniel Savu. Acesta a reuşit să obţină sprijinul organizaţiei din care face parte, PSD Prahova, însă nicio altă filială nu şi-a mai anunţat susţinerea pentru acesta. Potrivit statutului, Savu ar mai avea nevoie de sprijinul a alte 4 organizaţii pentru a putea candida. Data limită pentru depunerea candidaturilor în PSD este 29 septembrie.

0 Comentarii

Shares