Iun 7, 2023, 13:06

Liviu Dragnea și Alina Gorghiu se bat pe victoria adoptării votului prin corepondență

vot_prin_corespondenta

Liviu Dragnea și Alina Gorghiu se întreg în a-și aroga paternitatea Legii votului prin coreponență, care miercuri a fost adoptat de Camera Deputaților, urmând să meargă la promulgare, la Președintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a scris pe Facebook că legea votului prin corespondență este cadoul pentru ziua sa de naștere: „Printr-o coincidență fericită, azi, de ziua mea, votăm în Parlament votul prin corespondență. E un proiect care bătea pasul pe loc și pe care, acum trei săptămâni, m-am angajat să-l scot din impas. Au trecut cele trei săptămâni și iată că azi vom avea votul prin corespondență!”

Alina Gorghiu consideră însp că victoria este a PNL. Tot pe Facebook, co-președintele PNL scrie că „Astăzi este o zi importantă în Parlament, la finalul căreia am speranța că vom avea, în sfârșit, o lege cerută de societatea românească și necesară democrației noastre: legea votului prin corespondență. Reglementarea acestui tip de vot în România este o realizare în sine. Avem datoria să o susținem, chiar dacă legea, așa cum a amendat-o PSD, nu este una perfectă.
PNL a insistat ca votul prin corespondență să fie aplicabil la toate tipurile de alegeri, nu doar pentru cele parlamentare. Primul lucru pe care îl vom face atunci când vom avea majoritatea în Parlament va fi să extindem posibilitatea de aplicare a votului prin corespondență pentru celelalte tipuri de scrutin. Ne vom asigura, astfel, că în 2019, oriunde s-ar afla, românii nu vor mai îndura umilințe ca să-și aleagă președintele”

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares