Mar 25, 2023, 22:16

Liviu Dragnea, singurul candidat validat în alegerile pentru șefia PSD

dragnea bun 2

Comitetul Executiv Național al PSD a validat o singură candidatură pentru președinția formațiunii, a actualului lider interimar Liviu Dragnea, celelalte două, ale lui Șerban Nicolae și Daniel Savu, neîntrunind condițiile din regulamentul de organizare a alegerilor interne. Candidaturile trebuie să respecte mai multe criterii printre care o declarație pe propria răspundere, recomandare din partea organizației județene și minim patru recomandări din partea altor organizații județene.

După ce primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a renunţat la candidatura pentru preşedinţia PSD după 24 de ore, Şerban Nicolae, un alt aspirant la funcţia supremă în partid, s-a răzgândit de mai multe ori până a-și depune candidatura. Senatorul PSD a declarat după respingerea solicitării de a primi o derogare pentru a putea candida la şefia partidului cu dosarul incomplet, că decizia colegilor i-a lăsat „un gust amar”, în condiţiile în care chiar şi Liviu Dragnea părea să vrea „competiţie” în cursă.

„Organizarea Congresului și a alegerilor pentru funcțiile de conducere la nivel național este profund viciată, nestatutară și confuză. Astfel, într-un mod netransparent, se inventează, o procedură cu totul nouă, necunoscută și nefamiliară membrilor de partid chemați să voteze, peste doar trei săptămâni, candidați ale căror proiecte politice nu au cum să le cunoască și evalueze obiectiv. S-au introdus restricții nestatutare de candidatură, ceea ce denotă, nu doar o lipsă de legalitate, ci, mult mai grav, o nefirească suspiciune cu privire la seriozitatea, discernământul și spiritul analitic al propriilor colegi de partid. În paralel cu procedurile de înscriere a candidaturilor și de obținere a susținerii acestora sunt încă în desfășurare conferințe județene (unele se vor ține după încheierea acestor proceduri!), în vreme ce majoritatea acestora s-au ținut deja, fără ca să se cunoască data alegerilor ori a Congresului, condițiile de participare, proiectele ce sunt supuse dezbaterii și competiției”, spunea Șerban Nicolae în urmă cu o săptămână într-o scrisoare deschisă, adresată lui Liviu Dragnea.

Celălalt contracandidat, Daniel Savu, a declarat în repetate rânduri că vrea să își depună candidatura pentru a păstra iluzia unor alegeri democratice în PSD. După Comitetul Executiv Naţional al PSD, senatorul a spus că se va pregăti mai bine pentru următorul Congres, iar acum se va concentra pe câştigarea primăriei Ploieşti pentru PSD.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares