Noi 27, 2022, 17:12

Lovitură a DNA la vârful Parchetului. Procurorul general și prim-adjunctul său au refuzat să semneze cererea de urmărire penală a lui Oprea

S-au dus zilele in care Gabriel Oprea o facea sa rada pe Laura Codruta Kovesi

Solicitarea DNA privind sesizarea Senatului în cazul lui Oprea a ajuns la Senat sub semnătura lui Codruț Olaru, adjunctul procurorului general, după ce procurorul general și prim-adjunctul acestuia au refuzat să o semneze, fiind implicați direct în cauză. Procurorul General, Tiberiu Nițu, spune DNA, a primit ilegal coloană oficială de la Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, iar prim-adjunctul Bogdan Licu a refuzat să semneze, spunând că Gabriel Oprea i-a fost coordonator la lucrarea de doctorat. 

Procurorul general Tiberiu Nițu a anunțat luni că se abține de la soluționarea solicitării DNA privind sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, urmând ca aceasta să fie realizată de prim-adjunctul său.

„Având în vedere obligația de rezervă specifică magistraților și consecvent poziției adoptate întotdeauna în cazul dosarelor aflate în curs de soluționare, Tiberiu Mihail Nițu — procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — apreciază că nu este oportun să facă niciun fel de declarații în ceea ce privește aspectele de la punctul 2 al comunicatului Direcției Naționale Anticorupție. Totodată, procurorul general dorește să sublinieze faptul că activitatea procurorilor este guvernată de principiul independenței, astfel încât nimeni nu poate interveni în deciziile procurorului de caz”, se arată într-un comunicat remis luni de PÎCCJ.

Potrivit comunicatului, „în considerarea acestor principii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a abținut de la soluționarea solicitării Direcției Naționale Anticorupție, aceasta urmând a fi soluționată de prim-adjunctul procurorului general”.

Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, a declarat luni că se abține și el în cazul cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea.

Bogdan Licu a declarat pentru AGERPRES că a formulat o cerere de abținere în cazul lui Gabriel Oprea încă de pe data de 4 noiembrie 2015, atunci când dosarul a fost preluat de Parchetul General de la Parchetul Capitalei.

Motivul invocat de Bogdan Licu în cererea de abținere este faptul că și-a făcut doctoratul sub coordonarea lui Gabriel Oprea.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares