Feb 7, 2023, 17:58

Lovitură de maestru a lui Dragnea, Oprea şi Tăriceanu pentru locale. PNL, împins către Băsescu

dragnea si tariceanu

Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi Călin Popescu Tăriceanu au convenit, joi, telefonic, în timp ce conducerea PSD era adunată la Sinaia, ca cele trei partide să semneze protocoale care să le permită organizaţiilor locale să formeze alianţe între cele trei partide la alegerile locale. Decizia a fost validată ulterior prin vot de către Comitetul Executiv al PSD.

Tăriceanu anunţase la prânz că ALDE exclude orice fel de alianţe cu partidul lui Traian Băsescu, fiind deschis pentru înţelegeri locale cu oricare alt partid. Liviu Dragnea la rândul lui a declarat că PSD nu va face alianţe punctuale cu PNL şi nici cu PMP.

Asta va forţa PNL să rămână în opoziţie când se vor fiorma majorităţile locale, sau să se alieze cu Mişcarea Populară.

În schimbul alianţelor promise la locale de către PSD, ALDE şi UNPR s-au angajat să susţină împreună ameninţările cu boicotarea alegerilor locale în cazul în care Guvernul Cioloş ar emite Ordionanţă de Urgenţă pentru votul primarilor în două tururi.

„Ne putem trezi în toamnă că vine PNL că vrea să modifice şi legea alegerilor parlamentare. Decizia noastră este dură, dar asta este. Guvernul nu a avut în programul de guvernare intenţia de a modifica alegerile electorale. Domnul Cioloş şi-a luat angajamentul de a organiza alegerile în condiţii nepărtinitoare, este important să se ţină de acest angajament”, a declarat Liviu Dragnea după şedinţa Comitetului executiv al PSD.

Dragnea a spus că doreşte ca discuţiile lui Cioloş cu partidele pe tema alegerilor locale să fie cu toate partidele, nu cu fiecare partid în parte.

El a fost căutat de către premier la telefon şi au convenit să aibă luni o întâlnire neoficială pentru a discuta acest subiect.

Dragnea a precizat că Gabriel Oprea şi Călin Popescu Tăriceanu susţin punctul de vedere al PSD.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares