Mar 25, 2023, 23:05

Lovitură pentru Gabriel Oprea. PNL decide să nu intre NICIODATĂ într-un guvern cu UNPR

Vasile Blaga se lupta pentru a-l baga la guvernare pe prietenul sau, Gabriel Oprea

PNL va adopta la viitoarea ședință a Biroului Politic al Partidului o rezoluție prin care se va decide că partidul nu va participa niciodată la o guvernare din care face parte UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, au declarat pentru BreakingNews24 surse din conducerea liberalilor. 

„Vom tranșa relația cu UNPR și cu ALDE la următoarea ședință”, a anunțat Vasile Blaga luni, după reuniunea conducerii noului PNL, refuzând să precieze despre ce relație este vorba. Blaga a fost atacat în ședința PNL din cauza relației sale mult prea strânsă cu Gabriel Oprea, în contextul în care majoritatea membrilor Biroului Politic au cerut ca partidul să se dezică public de UNPR.

Cel care a deschis subiectul a fost Theodor Stolojan, susținut de vicepreședintele Mihai Voicu, ambii cerând ca partidul să se angajeze că nu va forma un guvern cu UNPR nici înainte, nici după alegeri. Ideea a fost rapid îmbrățișată de cea mai mare parte a membrilor BPN și susținută și de Alina Gorghiu. Mai mult decât atât, mai mulți vorbitori au arătat că „mai bine rămânem în Opoziție decât să facem guvern cu Oprea, despre care liberalii susțin că este o povară electorală și că oricine se aliază cu el pierde voturi.

Vasile Blaga în schimb, pe post de avocat al lui Gabriel Oprea și al alianței cu UNPR, a spus că „trebuie să ajungem la guvernare cu orice preț”, afirmație care i-a atras criticile colegilor.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares