Oct 24, 2021, 16:45

Luni începe procesul lui Ponta, în dosarul Turceni-Rovinari

ponta

Procesul lui Victor Ponta începe luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul său a fost trimis de procurorii DNA în instanţă joi, iar la o zi distanţă, judecătorul căruia i-a fost repartizat a făcut cerere de retragere, pe motiv de incompatibilitate.

Luni, de la ora 12.00, judecătorul de cameră preliminară va verifica măsurile asiguratorii şi preventive din dosar.

Magistratul Cristina Rotaru, de la ICCJ, care trebuia să analizeze dosarul premierului Victor Ponta, vineri, în cameră preliminară, s-a abţinut. Este aceeaşi judecătoare care în dosarul „Trofeul calităţii” a decis, în opinie separată, achitarea lui Adrian Năstase.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată în dosarul Turceni-Rovinari, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, în prezent senator, va fi judecat, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.

0 Comentarii

Shares