Mai 31, 2023, 00:20

MAE a emis avertizare: stare de necesitate la graniţa Greciei cu Serbia, din cauza imigranţilor

imigranti grecia macedonia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că a fost instaurată starea de necesitate în zonele aferente localităţilor Gevgelija şi Kumanovo, aflate în zonele de graniţă cu Grecia şi Serbia, pentru 30 de zile, din cauza fluxului de migranţi din Orientul Mijlociu.

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se meargă în Republica Macedonia, că a fost instaurată starea de necesitate în zonele aferente localităţilor Gevgelija (frontiera cu Republica Elenă) şi Kumanovo (frontiera cu Republica Serbia) pentru 30 de zile, din cauza fluxului de migranţi din Orientul Mijlociu.

„Starea de necesitate vizează strict persoanele/grupurile de persoane amintite mai sus, fără a fi periclitată tranzitarea celor două puncte de frontieră de către alte persoane. Controalele efectuate la punctele de frontieră pot creşte timpul normal de aşteptare, de la 15 minute până la aproximativ 30 minute”, potrivit unui comunicat de presă al MAE transmis agenţiei MEDIAFAX.

MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi deja în Republica Macedonia să se adreseze Ambasadei României la Skopje şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, iar pentru cetăţenii români, care au planificate deplasări înspre Republica Macedonia, să solicite informaţii cu privire la situaţia de pe teritoriul macedonean.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares