Mar 30, 2023, 05:06

MAE şi Iohannis ies la atac în războiul propagandei ruse. Ambasada Rusiei, acuzată că falsifică istoria României

captura twitter

Ministerul Afacerilor Externe acuză Ambasada Rusiei că a falsifica istoria în clipl video promovat ieri pe pagina de internet a acesteia, în care s arăta că armata Rusiei şi cea a României sunt înfrăţite şi că Rusia a realizat industrializarea României.

„Pare însă mai puțin explicabilă asocierea acestui demers cu un mesaj media, asumat de Ambasada Federației Ruse, mesaj care promovează o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relațiilor bilaterale. Aceasta cu atât mai mult, cu cât este vorba de un domeniu despre care cea mai în măsura să se pronunțe este Comisia comună de istorici româno-rusă al cărei obiectiv este tocmai discutarea aspectelor care țin de istorie, în vederea consolidării încrederii reciproce”, se arată într-un comunicat a MAE.

Ministerul susţine, ironic, că apreciază „contribuția Ambasadei Federației Ruse la recuperarea patrimoniului național românesc și o încurajăm să continue această abordare”, referire la conflictul dintre cele două ţări pe tema recuperării Tezaurului.

Reacţia MAE la atacul propagandistic al Ambasadei Rusiei a fost anunţată de Preşedintele Iohannis , care a ţinut să-i ironizeze şi el pe ruşi.

„înţeleg că există o iniţiativă pe Facebook, dacă oamenii s-au simţit jigniţi sau li s-a părut că nu se prezintă anumite lucruri aşa cum trebuie şi vor să-şi arate în mod absolut liber şi democratic dezacordul cu această acţiune, atunci, sigur, România este o ţară în care astfel de acţiuni sunt posibile.”, a spus Preşedintele astăzi, într-o conferinţă de presă, făcând aluzie la imposibilitatea ruşilor de a protesta sub regimul Putin.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares