Feb 4, 2023, 20:54

Mai mult de jumătate dintre cei 1,1 milioane de imigranți din Germania sunt de negăsit

Guvernul german nu poate stabili cu exactitate ce s-a întâmplat cu 600.000 dintre cei 1,1 milioane de imigranți care au ajuns în Germania, potrivit unui document citat de Daily Mail și confirmat pentru tabloidul britanic de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne de la Berlin.

O explicație ar putea fi modul greoi în care se procesează și se înregistrează numărul record de aplicații. Mulți dintre imigranți însă ar fi putut să părăsească Germania și să se instaleze în altă țară din Uniunea Europeană.

Un alt scenariu ar putea fi ca numărul real de refugiați să nu fie cunoscut de nimeni. Și ca mulți dintre ei să folosească identități duble. Asta după ce autoritățile au descoperit mai multe cazuri în care azilanții au fost înregistrați de fiecare dată când au încercat să aplice până au fost acceptați pentru a ajunge în orașul în care și-l doreau.

EASY (Initial Allocation System for Asylum Seekers, n.r. Sistemul Inițial de Alocare al Azilanților) a fost conceput ca să acorde asistență imediată noilor refugiaților care ajung în Germania și să îi răspândească în interiorul țării în baza unui sistem de cote. Iar după ce imigrantul a fost alocat unei regiuni, autoritățile îi atribuie un loc în care va fi îngrijit și unde va beneficia de adăpost. Este și locul pentru care va putea cere azil.

Dar din cei 1,1 milioane de refugiați doar 326.529 de bărbați și 50.120 de femei au îndeplinit procedura și au ajuns să și ceară azil, potrivit informațiilor Daily Mail. Asta înseamnă că, în acest moment, mai mult de 600.000 de oameni sunt doar înregistrați că au intrat în Europa, dar nu se știe cu exactitate unde sunt, dacă au existat și dacă sunt cu adevărat refugiați.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares