Mai 18, 2021, 11:59

Mai multe capitale europene ar fi vizate de atentate teroriste

belgia alerta terorista

Germania și Austria sunt în stare de alertă, după ce sâmbătă poliția austriacă a anunțat că a primit din partea unui serviciu secret străin un avertisment cu privire la riscul unor atentate teroriste ce s-ar putea produce în mai multe capitale europene între Crăciun și Anul Nou.

Purtătorul de cuvânt al poliției austriece spune că nu există o amenințare concretă, dar a adăugat că a fost informat că mai mulți potențiali atacatori s-ar afla în drum spre Europa. Informația primită de Austria cuprinde și nume cu posibili terorișt. Avertismentul a fost transmis cu câteva zile înainte de Crăciun și autorităților din alte state europene și face referire la posibile atacuri armate sau la detonarea de explozivi în zonele aglomerate, potrivit Agerpres care citează agenția DPA.

Poliția austriacă precizează că au fost sporite măsurile de securitate la Viena, în special la evenimentele unde se strâng mulți oameni, și atrage atenția populației să se aștepte la controale prin sacoșe, rucsacuri și alte obiecte ce pot fi folosite pentru a ascunde dispozitive explozive. Măsurile de securitate au fost sporite și în Germania.

Patru unități regionale de poliție dedicate luptei antiteroriste vor lua naștere în Marea Britanie pentru eventualele comploturi care ar putea viza alte orașe decât Londra. Unitățile ar urma să fie instruite să poată reacționa în maximul 15 minute de la producerea unui atac, potrivit The Telegraph. Asta după ce numărul polițiștilor care patrulează pe străzile din Regat s-au dublat de la atentatul din Paris, în urma căruia au murit 130 de oameni.

Mai mult, un oficial din Parlamentul de la Moscova însărcinat cu turismul, a avertizat rușii să evite să sărbătorească Anul Nou în public.

„Fiecare persoană ar trebuie să decidă singură dacă să meargă în Europa să sărbătorească. Dar acum, cum această alertă teroristă continuă să fie relevantă, o celebrare a Anului Nou acasă este cea mai sigură și mai bună variantă”, a spus Valery Ryzansky.

Un complot terorist care prevedea atacarea agenţilor forţelor de ordine a fost dejucat în Franţa la începutul săptămânii, fiind arestaţi doi islamişti care aveau legături cu grupuri din Siria. Planul terorist urma să aibă loc în oraşul francez Orléans, situat la 100 de kilometri sud de Paris. Doi islamişti francezi în vârstă de 20 şi 24 de ani au fost arestaţi preventiv.

0 Comentarii

Shares